What's Wrong w/ Google Reader O'ReillyNet's MovableType Feed Generator? Problem? What Problem?

by M. David Peterson

Update: Problem seems to be fixed. Thanks to whomever@O'Reilly did the fixing!

Update: So this is *DEFINITELY NOT* an issue with Google Reader, and instead an internal issue with the feed generation,

Atom 1.0:
Parse error: syntax error, unexpected '{', expecting ')' in /title/oreillynet/htdocs/blogs/xml/templates_c/%%0A^0A4^0A404241%%mt%3A225.php on line 6


RSS "2.0":
Parse error: syntax error, unexpected '{', expecting ')' in /title/oreillynet/htdocs/blogs/xml/templates_c/%%0A^0A4^0A404241%%mt%3A225.php on line 6


My sincere apologies to the Google Reader team for suggesting in the title that this was a problem on their end. Quite obviously that is not the case. Title has been adjusted accordingly.

Also, I should emphasize the point that this is a problem I see *ALL TOO OFTEN* with MovableType. One *REALLY* strange issue I kept running into when working on Lawrence Lessig's new blog was random characters (the %, &, and { characters were the most common) being saved in the template files for no obvious or apparent reason.

Any other MT users notice this as of late?

[Original Post]
via a recent tip from W^L+ (thanks, W^L+!),

Google Reader hasn't shown any XML Blog posts since June 26th. I thought you were all on vacation.


Anyone else experiencing similar problems with Google Reader? Or is the problem (potentially) with one of the feeds generated by MovableType (the blogging software we use on O'ReillyNet Blogs)?

Thanks in advance for anyones and everyones help in tracking down the potential problem!

5 Comments

Tony
2007-07-08 19:58:42
I first noticed it with Rick Jelliffe's feed, but it appears to be pandemic. Both Atom 1.0 and RSS 2.0 feeds are broken :(.
M. David Peterson
2007-07-09 00:14:55
Hey Tony,


Thanks for the info! One question: Is this specific to Google Reader or is it the web feeds in general, regardless of the feed reader being used?

M. David Peterson
2007-07-09 00:19:49
So I just answered my own question by -- you know -- getting this lazy rear end of mine in gear and clicking the "Site Feeds" links to the right of the comment area,


Atom 1.0:

Parse error: syntax error, unexpected '{', expecting ')' in /title/oreillynet/htdocs/blogs/xml/templates_c/%%0A^0A4^0A404241%%mt%3A225.php on line 6


RSS "2.0":

Parse error: syntax error, unexpected '{', expecting ')' in /title/oreillynet/htdocs/blogs/xml/templates_c/%%0A^0A4^0A404241%%mt%3A225.php on line 6


Yikes! I'll shoot a ping to the good folks on the inside of O'ReillyNet to look into this. Thanks for your help!

W^L+
2007-07-09 17:21:21
Doh! I am surprised that I didn't think to check via that route. I had deleted the feed and added it back (in both formats), but I did not take that extra step.
M. David Peterson
2007-07-10 10:04:40
@W^L+,


Neither did I until I had that same "Doh!" moment. Still seems to be broken... I'll see if I can find out why.